Om si Societate

Instrument wiki

Titlu Continut
Primul continut in wiki

testing..

hjnmklxfdv

dfxxxgbtuyjholikujhytgrfed

derfgtyhjuikoijuhygtfree3r54t6y7u8mki,jmhngbfvdcws

ertyujyhtgfred3d456y7uik8ujhmnytgfrf4ed

rfvgtyh6u7jik8mujhtgrfe

Sit Web

Noțiunea sit web provine din expresia engleză web site și desemnează o grupă de pagini web multimedia (conținând texte, imagini fixe, animații ș.a.), accesibile în Internet în principiu orișicui, de obicei pe o temă anume, și care sunt conectate între ele prin așa-numite hiperlinkuri. Diversele situri web pot fi create de către o organizație, o persoană particulară, instituții publice etc. Noțiunea apare în limba română scrisă sub trei forme (fără a exista o poziție oficială care să o favorizeze pe vreuna dintre ele): sit web, website (ca în limba engleză) și sait web (propusă de lingvistul prof. George Pruteanu).

De obicei un sit web este administrat (creat, întreținut și actualizat) de către un așa-numit webmaster, dar există și alte posibilități:

  • situl web se actualizează automat și permanent pe baza unei baze de date;
  • paginile sale se creează în mod dinamic și automat în funcție de acțiunea utilizatorului în cadrul unei aplicații web;
  • situl web se creează și e administrat chiar de către utilizatorii săi - vezi Web 2.0.

La începuturile Internetului fiecare sit web se accesa prin indicarea adresei sale numerice specifice (adresa IP), de ex. 155.284.317.027. Ulterior pentru siturile web s-au introdus și numele de domenii, care permit indicarea adresei respective în mod mult mai comod, prin cuvinte sau nume ușor de reținut, ca de exemplu 'www.wikipedia.org'. Adresele de situri web trebuie să fie clar stabilite, unice în lume și chiar garantate pentru posesorul respectiv. Vezi DNS.

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.