Om si Societate

grupa nr.1, ses. 2_Giurgiu_ reflectie

Dragi colegi, Internetul face parte din viata noastra, dar stim ca nu tot ce este prezentat acolo si nici pentru orice varsta, acesta nu este benefic. As dori sa va spuneti punctul de vedere cu privire la avantajele si dezavantajele pe care le are folosirea internetului de catre elevi.

Comentarii

Dezvoltarea tehnologiilor informațiilor și comunicării și avantajele folosirii acestora reprezintă o realitate a lumii actuale.Utilizarea la întâmplare, fără un scop precis, la un moment nepotrivit, a calculatorului în timpul lecţiei duce la plictiseală, monotonie, ineficienţa învăţării prin neparticiparea unor elevi la lecţie, nerealizarea compeentelor lecţiei şi poate produce repulsie faţă de acest mijloc modern de predare-învăţare-evaluare. Pericolele internetului pot fi de două feluri: pericole/riscuri pe care le putem evita, și pericole/riscuri pe care nu prea le putem evita dacă folosim internetul.u lasati ca Internetul sa va controleze viata. Noi trebuie sa avem controlul asupra sa si trebuie sa stim cum sa-l folosim in propriul beneficiu.

INTERNETUL atat de accesibil de la indemana tuturor, adulti, tineri, copii de scoala, copii de gradinita... ma tem ca in curand si sugarii vor servi un biberon cu lapte pe internet. Dar, asemenea cutiei Pandorei ce de rele ascunde, ce de boli, ce de deviante si devieri de la adevarurile stiintifice.

internetul este accesibil tuturor dar el are si beneficii si riscuri. ca de exemplu:RISCURI:organizarea deficitară a timpului,creează dependenţă,jocurile violente le cultivă agresivitatea,posibilitatea obţinerii unor informaţii eronate,dependenţa de internet duce la sedentarism, somn insuficient, alimentaţie nesănătoasă, la neimplicarea în activităţile extraşcolare ,îndepărtează tinerii de realitate, le formează tinerilor o scară de valori răsturnată;iar BENEFICII:favorizează accesul la informaţie în activităţile şcolare,sursă de comunicare cu persoanele dragi aflate la distanţă,existenţa unor site-uri cu scop educativ, a unor magazine online,se pot stabili contacte cu persoane cu preocupări similare.

Avantaje:constitui o sursă de socializare,internetul abundă în informaţie,modalitate uşoară de al controla pe copilul,pentru că, în timp, copiii se vor familiariza cu tot ce înseamnă internet şi calculator şi vor putea evita pericolele ascunse ale vieţii virtuale,pentru că jocurile pe internet sunt gratuite. Dezavantaje:este deseori nesigur,poate îngrădi imaginaţia şi creativitatea,duce la comoditate,poate crea dependenţă,provoca probleme de comunicare
Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.