Om si Societate

A projektröl

Az Oktatási, Kutatási, Ifijusági és Sport  Minisztérium, a Pályázati Management Alakulata Külföldi Finanszirizással   (MECTS-UMPFE), 2010 December 2-án elinditotta a “A tanár – egy szakember az oktatási rendszerben” cimü projektjét melyet az Europai Szociális Alap (ESZA), Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program (POSDRU), 1 Prioritás - „Oktatási és szakképzési támogatás a tudásalapú gazdagsági növekvés és a társadalmi fejlödés”, 1.3 Beavatkozási Terület - „ Az oktatás és képzés humánerőforrás fejlesztése" támogat.

 

A project vissza nem térithető 13.926.074,97 lei támogatásnak örvend, amelyik a telyes elszámolható költségenek a79% -át jelenti és 36 hónap alatt fog a SC Siveco Romania SA, Oktatás Fejlesztési és Innovácios Központ - TEHNE és a SC Millenium Design Group SRL. közössen végrehajtani.

A projekt célja az egyetem elötti oktatás minöségét javitani, a szükséges tanári telyesitmény fejlesztésével, a tanárok  folyamatos képzési javitás megfigyelésével az „Ember és Társadalom” tanterv szakon.

Kihez szól a projekt?

A célcsoport 5000 tanár, akik még nem érték el a kinevezés és/vagy oktatási fokot.

Konkrétan, a jelenlegi gazdasági helyzetben, meg szeretnénk felelni a tanárok korlátozott anyagi lehetőségeiknek, biztosítva számukra a támogatást a folyamatos képzéshez és a kinevezési és/vagy oktatási fokozatnak  megszerzéséhez szükséges vizsgág előkészítését .Hogyan? Ahagyományos képzési formáknak leküzdésével, amelyek látszólag elavultak már, egy modern képzési program kidolgozásával és végrehajtáséval, amelyeket a jelenlegi képzési igényeknek és állandó pedagógiai innovációknak feleljenek meg.

 

Melyek a projekt fő céljai?

- Szakmai fejlődés és ezáltal karrierlehetőségek 5000 tanárokat az országbol;

- a tanárok figyelmét felhivni a diákok fejlesztési igényére és az oktatási kinálat átfogalmazására;

- a jelenlegi modern oktatási koncepció helyes alkalmazása és a tanulok saját szemszögéből tanitási-tanulási tevékenységek szervezése;

magyar
Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.