Om si Societate

Pro sau contra Internet? Argumentaţi!

Internetul şi tehnologia informatică ne asaltează zi de zi, suntem înconjuraţi permanent de informaţie în timp real, aceasta ne ghidează viaţa aproape fără să ne dăm seama. Dacă am putea să ne transpunem în urma cu zece ani cu siguranţă n-am mai recunoaşte viaţa noastră. Lumea s-a schimbat şi noi trebuie să ţinem pasul cu ea. Elevii noştri s-au “născut” cu computerul spre deosebire de mulţi dintre noi care am învăţat să-l folosim. Dacă noi ca educatori nu ne adaptăm există riscul să se creeze o falie între noi şi elevi. Nu sunt în totalitate de acord cu cei care se tem de influenţa nocivă a calculatorului şi consider că temerile exagerate sunt un fel de reacţie de respingere la nou. În mod cert nu putem trăi o zi fără să deschidem calculatorul sau să ne consultăm mailul. Prin urmare dacă este folosită cu moderaţie, selectiv, tehnologia informatică poate fi un mijloc modern şi flexibil de educaţie cu multiple variante şi soluţii care face ca actul de învăţare sa fie atractiv, stimulativ şi nu monoton. În multe cazuri Internetul este o sursă de informare, de divertisment şi nu una de cunoaştere. Dacă informaţia furnizată de Internet este confirmată din surse ştiinţifice, iar elevii folosesc acele cunoştinţe după un plan dat şi după o metodă, reprezintă un factor benefic pentru noi toţi. Astfel îşi formează deprinderi şi abilităţi folositoare pentru devenirea lor.
Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.