Om si Societate

Este profesorul un expert în activitatea sa? Argumentaţi punctul dumneavoastră de vedere

Da, profesorul poate deveni o persoană care posedă cunoștințe temeinice într-un anumit domeniu, dar pentru a fi cu adevarat expert, nu este suficient sa fie doar foarte bine documentat, adica sa fie doar un bun teoretician, este NECESAR sa fie un bun practician. Facta, non verba dixit!!! Iar aici ma refer la a stii CUM sa impartasesti ceea ce cunosti, celor pe care ii indrumi, mai ales celor care nu vor sa te asculte. Aici intervine frumusetea artei de a preda, in a castiga atentia, respectul si dorinta elevului de a cunoaste un domeniu "neinteresant" pana atunci. "Educatia este imblanzirea unei flacari, nu umplerea unui vas" - Socrate.

Comments

Internetul inseamna mai mult decat interconectare si retea. Important este sa sesizeze si elevii ca acesta nu este doar o sursa de distractii sau o sursa sigura de comunicare in intimitate (elev-calculator)cu alte persoane, ci si o sursa infinita de informatii, care ii pot ajuta sa-si desavarseasca cunostintele intr-un anumit domeniu, in orice domeniu. Sunt pro internet in materie de documentare si accesare a diferitelor surse pentru a proba prin intermediul acestora validitatea unui lucru, argument. Sunt impotriva izolarii si comunicarii virtuale neconstructive, pe care eu personal le consider ,iluzorii, lipsite de fundament si sentimente reale care pot fi dobandite doar in viata reala , prin cunoastere si socializare reala , in timp real.
Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.